Limassol Therapy Center

Συχνές Ερωτήσεις

Γενικά

Η εμπιστευτικότητα περιλαμβάνει τόσο το γεγονός ότι είστε πελάτης του Κέντρου Θεραπείας Λεμεσού όσο και το περιεχόμενο των πληροφοριών που συζητήθηκαν στις θεραπευτικές συνεδρίες ή στάλθηκαν στον θεραπευτή σας μέσω email, κινητών τηλεφώνων και φαξ. Για ενήλικες (Ηλικίας 18 ετών και άνω), καμία πληροφορία δεν θα κοινοποιηθεί σε άλλα άτομα χωρίς τη γραπτή άδεια του πελάτη.

Οι εμπιστευτικές πληροφορίες ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν εάν ο πελάτης είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του ή τους άλλους. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, οι πληροφορίες θα κοινοποιούνται στους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες τους εάν ζητηθούν από τους γονείς ή σε περιπτώσεις επικείμενου κινδύνου για τον εαυτό τους ή τους άλλους.

Η διάρκεια της θεραπείας δεν μπορεί να καθοριστεί εκ των προτέρων, καθώς ποικίλλει σημαντικά από τη μια κατάσταση στην άλλη. Οι μεμονωμένοι χρόνοι θεραπείας θα συζητηθούν και θα καθοριστούν σε συμφωνία με τον θεραπευτή σας.

Για να προγραμματίσετε το πρώτο σας ραντεβού, καλέστε στο 25333375. Εάν προτιμάτε να μιλήσετε με ένα μέλος του επαγγελματικού προσωπικού πριν κλείσετε ένα ραντεβού, αφήστε το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τις προτιμώμενες ώρες επικοινωνίας και η κλήση σας θα επιστραφεί το συντομότερο δυνατό.

Τα επόμενα ραντεβού μπορεί να προγραμματιστούν απευθείας με τον θεραπευτή σας ή μέσω του προσωπικού της Υποδοχής. Σημειώστε ότι τα ραντεβού πρέπει να γίνονται, να αλλάζουν ή να ακυρώνονται μέσω τηλεφώνου. Εάν ένα ραντεβού ακυρωθεί λιγότερο από 24 ώρες νωρίτερα, θα χρεωθεί πλήρως.

Οι χρεώσεις ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τις ανάγκες του πελάτη. Τα ραντεβού συνήθως διαρκούν:

Ατομική Ψυχοθεραπεία: 50 λεπτά

Συμβουλευτική Ζευγαριού: 60 λεπτά

Συμβουλευτική Γονέων: 50 λεπτά

Παιδοψυχοθεραπεία – Παιγνιοθεραπεία: 40 – 50 λεπτά

Αξιολογήσεις: Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με την αξιολόγηση

Λογοθεραπεία: 30 – 45 λεπτά

Εργοθεραπεία: 30 – 45 λεπτά

Η πληρωμή αναμένεται κατά την παράδοση της υπηρεσίας, δηλαδή τη στιγμή του κάθε ραντεβού. Τα τέλη μπορεί να πληρωθούν εκ των προτέρων μέσω Paypal ή να πληρωθούν με μετρητά ή πιστωτική κάρτα τη στιγμή της υπηρεσίας.

Η θεραπεία γίνεται καλύτερα αυτοπροσώπως. Θα πρέπει να διαπιστώσετε με τον θεραπευτή ή τον ψυχίατρό σας εάν είναι πρόθυμοι να δεχτούν κλήσεις skype, viber, τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου και επικοινωνία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω email μεταξύ των ραντεβού.

Η εμπιστευτικότητα είναι ουσιαστικό μέρος της σχέσης συμβούλου-πελάτη. Λαμβάνουμε αυτή τη δέσμευση πολύ σοβαρά και η επικοινωνία μεταξύ ενός συμβούλου και του πελάτη μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο όταν:

1) Ο πελάτης υπογράψει ένα έντυπο συγκατάθεσης και ένα έντυπο απελευθέρωσης πληροφοριών που εξουσιοδοτεί μια τέτοια αποκάλυψη.
2) Σε περιπτώσεις άμεσου κινδύνου σοβαρής βλάβης του πελάτη ή κάποιου άλλου.
3) Άλλες σπάνιες περιπτώσεις που παραβιάζουν τα «Όρια εμπιστευτικότητας».

Covid-19

Το Κέντρο Θεραπείας Λεμεσού ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία Covid-19. Το πρωτόκολλο που ακολουθούμε είναι:

• Γάντια και μάσκες πρέπει να φοράνε πάντα όσοι εισέρχονται στο κέντρο και είναι άνω των 12 ετών.
• Αντιβακτηριδιακό υγρό πρέπει να εφαρμόζεται στα χέρια όλων των επισκεπτών κατά την είσοδο.
• Το προσωπικό μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με μάσκες προσώπου, ασπίδες και γάντια που φοριούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
• Παρακαλούμε όλοι οι ανήλικοι να συνοδεύονται μόνο από 1 γονέα ή κηδεμόνα εκτός εάν ζητηθεί διαφορετικά από τον θεραπευτή.
• Οι συνεδρίες μπορούν να προγραμματιστούν ηλεκτρονικά μέσω viber, skype ή zoom για να αποφευχθεί η προσωπική επαφή όπου ισχύει.
• Όλος ο εξοπλισμός απολυμαίνεται μετά από κάθε συνεδρία.
• Έλεγχος θερμοκρασίας κατά την είσοδο για όλους τους επισκέπτες και πελάτες.
• Εάν εσείς ή το παιδί σας εμφανίσετε συμπτώματα του ιού covid-19, επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως για να προγραμματίσουμε εκ νέου το ραντεβού σας.
• Εάν έχετε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19, επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας για να προγραμματίσουμε εκ νέου το ραντεβού σας.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την υγεία του προσωπικού και των επισκεπτών μας και ως εκ τούτου ζητάμε από όλους τους επισκέπτες να τηρούν τα παραπάνω μέτρα. Εάν κάποιο από τα παραπάνω μέτρα δεν τηρηθεί, το προσωπικό μας έχει το δικαίωμα να ακυρώσει το ραντεβού και να μην δεχτεί τον πελάτη.

Ψυχολογία

Η ψυχοθεραπεία στοχεύει στο να βοηθήσει ένα άτομο να κατανοήσει τα συναισθήματά του και να το εξοπλίσει ωστε να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Η ψυχοθεραπεία είναι παρόμοια με τη συμβουλευτική και τα δύο μπορεί να αλληλοεπικαλύπτονται. Ωστόσο, το πρώτο τείνει να κοιτάζει πιο βαθιά, εξετάζοντας τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων ενός ατόμου καθώς και τον τρόπο επίλυσής τους.

Για να δει θετικά αποτελέσματα, ένα άτομο θα πρέπει συνήθως να κατανοήσει την ανάγκη για αλλαγή και να είναι πρόθυμο να ακολουθήσει το σχέδιο θεραπείας όπως συμβουλεύει ο ειδικός. Θα χρειαστεί επίσης να βρεί έναν κατάλληλο θεραπευτή που μπορεί να εμπιστευτεί.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει όταν η κατάθλιψη, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο εθισμός, το πένθος ή άλλοι παράγοντες αφήνουν ένα άτομο να αισθάνεται καταπονημένο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, της σχιζοφρένειας και ορισμένων άλλων καταστάσεων ψυχικής υγείας.

Η συμβουλευτική γονέων είναι ένα είδος υπηρεσίας που στοχεύει στην παροχή των απαραίτητων γνώσεων, εργαλείων, καθοδήγησης και κυρίως υποστήριξης στους γονείς χωρίς προκατάληψη ή κρίση. Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται πιο πλήρως εξοπλισμένοι για τη φροντίδα των παιδιών τους.

Υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ του life coaching και της συμβουλευτικής. Η συμβουλευτική συνήθως διερευνά τις αιτίες και τις ρίζες των πιθανών προβλημάτων, αντίθετα το life-coaching εστιάζει κυρίως στο μέλλον, ενθαρρύνοντας την αυτοβελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη.

Παιδοψυχολογία

Η παιδική ψυχοθεραπεία βοηθά τα παιδιά και τους νέους να κατανοήσουν τα λυπημένα, θυμωμένα, επώδυνα ή μπερδεμένα συναισθήματα και σκέψεις. Συνήθως έχει ευεργετική επίδραση στις σχέσεις στο σπίτι και στη συμπεριφορά, καθώς τα παιδιά γίνονται λιγότερο απασχολημένα ή μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα. Τα περισσότερα παιδιά μπορούν τότε να αξιοποιήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες στο σχολείο.

Οι παιδοψυχοθεραπευτές εκπαιδεύονται για να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν συναισθήματα που δεν είναι δυνατό να μιλήσουν δυνατά. Αυτό το κάνουν μέσα από παιχνίδι, ζωγραφική και μιλώντας για γεγονότα και εμπειρίες.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει σε μια σειρά ζητημάτων όπως:

• ανησυχία
• κατάθλιψη
• δυσκολίες συμπεριφοράς
• εκφοβισμός
• υπερκινητικότητα
• χαμηλή αυτοεκτίμηση
• αυτοτραυματισμός
• μετατραυματικά συμπτώματα

Τα παιδιά μπορεί να αντιδρούν σε γεγονότα της ζωής για τα οποία όλοι γνωρίζουν ή μπορεί να έχουν ξεκινήσει δυσκολίες χωρίς προφανή αιτία.

Οι παιδοψυχοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν μαθησιακές και σωματικές αναπηρίες. Μπορούν να βοηθήσουν παιδιά με αυτιστικό φάσμα.

 

Λογοθεραπεία

Η λογοθεραπεία είναι η αξιολόγηση και θεραπεία προβλημάτων επικοινωνίας και διαταραχών λόγου. Εκτελείται από λογοθεραπευτές (SLPs), οι οποίοι συχνά αναφέρονται ως λογοθεραπευτές.

Οι τεχνικές λογοθεραπείας χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της επικοινωνίας. Αυτές περιλαμβάνουν θεραπεία άρθρωσης, δραστηριότητες γλωσσικής παρέμβασης και άλλες ανάλογα με τον τύπο της διαταραχής του λόγου ή της γλώσσας.

Η λογοθεραπεία μπορεί να χρειαστεί για διαταραχές λόγου που αναπτύσσονται στην παιδική ηλικία ή διαταραχές ομιλίας σε ενήλικες που προκαλούνται από τραυματισμό ή ασθένεια, όπως εγκεφαλικό ή εγκεφαλικό τραυματισμό.

Εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία (ΟΤ) είναι ένας κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης που βοηθά άτομα όλων των ηλικιών που έχουν σωματικά, αισθητηριακά ή γνωστικά προβλήματα. Η εργοθεραπεία μπορεί να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Οι εργοθεραπευτές βοηθούν με τα εμπόδια που επηρεάζουν τις συναισθηματικές, κοινωνικές και σωματικές ανάγκες ενός ατόμου. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν καθημερινές δραστηριότητες, ασκήσεις και άλλες θεραπείες.

Η εργοθεραπεία βοηθά τα παιδιά να παίζουν, βελτιώνει τις σχολικές τους επιδόσεις και βοηθά τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ενισχύει επίσης την αυτοεκτίμησή τους και την αίσθηση της ολοκλήρωσης. Με την εργοθεραπεία, τα παιδιά μπορούν:

• Αναπτύξουν λεπτές κινητικές δεξιότητες, ώστε να μπορούν να πιάσουν και να απελευθερώσουν τα παιχνίδια και να αναπτύξουν καλές δεξιότητες γραφής ή υπολογιστή.

• Βελτιώσουν τον συντονισμό ματιού-χεριού, ώστε να μπορούν να παίξουν και να κάνουν τις απαραίτητες σχολικές δεξιότητες, όπως να βάλουν μια μπάλα και να αντιγράψουν από έναν πίνακα.

• Κατακτήσουν βασικές δεξιότητες ζωής, όπως το μπάνιο, το ντύσιμο, το βούρτσισμα των δοντιών και το τάισμα μόνο του.

• Μάθουν θετικές συμπεριφορές και κοινωνικές δεξιότητες εξασκώντας πώς διαχειρίζονται την απογοήτευση και τον θυμό.

• Αποκτήσουν ειδικό εξοπλισμό για να βοηθήσετε στην οικοδόμηση της ανεξαρτησίας τους. Αυτά περιλαμβάνουν αναπηρικά καροτσάκια, νάρθηκες, εξοπλισμό μπάνιου, συσκευές ντυσίματος και βοηθήματα επικοινωνίας.

Special Education

Details to be added!

ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;